ONEPAPER Blog | Nederlandse start-ups onder de loep
onepaper.tv blog | In de media: Nederlandse start-ups onder de loep
3856
post-template-default,single,single-post,postid-3856,single-format-standard,,select-theme-ver-4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

In de media: Nederlandse video start-ups onder de loep

Het maken van animatie video’s is nog steeds een opkomende markt in Nederland. Animatie video’s behoren tot een groeiend medium dat steeds vaker gebruikt wordt om boodschappen over te brengen aan het publiek.

De animatiemarkt is echter ook heel breed. Er is veel mogelijk met animatievideo’s en veel animatiebureaus specialiseren zich dan ook in één soort video’s, zodat ze op dat gebied veel expertise opbouwen en klanten nog beter van dienst kunnen zijn. In dit artikel zullen we het hebben over de drie grootste animatiebureaus die Nederland kent, die zich toevallig alle drie op een ander gebied hebben gespecialiseerd; de één blinkt uit door de vrolijke stijl, de ander door de compacte video’s en de derde door de zakelijke oriëntatie.

Funk-e is een animatiebureau dat zich gespecialiseerd heeft in vrolijke uitlegvideo’s in een stijl die sterk doet denken aan tekenfilms. Bij Funk-e kan een klant een korte maar duidelijke animatievideo laten maken met vrolijke poppetjes en mooie animaties. Leuk om naar te kijken, misschien wel het leukst! In het portfolio op de website zijn vele animatie video’s te vinden; hierbij moet gezegd worden dat de video’s niet altijd even professioneel ogen.

Bij in60seconds kan de klant informatievideo’s laten maken die, de naam zegt het al, in ongeveer een minuut uitleg geven over een concept of product. in60seconds specialiseert zich op het gebied van infographics: statische video’s die gemaakt zijn om een concept uit te leggen. Strak, duidelijk, maar wel iets saaier.

ONEPAPER is gespecialiseerd in de zakelijke markt. De video’s die ONEPAPER maakt, hebben minder poespas dan die van Funk-e hebben, maar leggen elk concept of product op een heldere, duidelijke manier uit met een speelse twist. De video’s zijn dan ook uitermate geschikt voor zakelijke doeleinden en zijn gemaakt om rendement op te leveren. ONEPAPER heeft een balans gevonden tussen de corporate en fleurige animatie video’s.